OVER ONS

Ons bedrijf kweekt al meer dan 60 jaar de allerlekkerste aardbeienrassen. Onze aardbeiplanten gaan zowel naar professionele kwekers als naar hobby kwekers in heel Europa.

De oorsprong van ons bedrijf

Oorspronkelijk is ons bedrijf gevestigd in de Provincie Noord-Holland. Al in 1935 teelden onze grootouders groenten en bollen. op ca. 2,5 hectare. De eerste aardbeiplanten werden door Henselmans in de jaren ’50 vermeerderd. De manier van werken met deze aardbeiplanten in de regio Noord-Holland met kleine lapjes grond en slootjes als transportwegen, bood geen mogelijkheden voor uitbreiding. Daarom besloot Henselmans Sr. na de drooglegging van de Noordoostpolder met zijn hele gezin te verhuizen naar Luttelgeest, waar ze een bedrijf van 12 hectare kregen toegewezen.

Aardbeiplanten in poldergrond

De aardbeiplanten die in de beginjaren geteeld werden op de verse poldergrond vonden al vrij snel hun weg door heel Nederland. Later werden de afnemers groter en uiteindelijk verschoof de afzet hoofdzakelijk richting Duitsland.

Gezond familiebedrijf

In 1973 werd het bedrijf overgedragen aan drie zonen (onze vader en zijn broers). De teelt van aardbeiplanten kreeg een steeds prominentere rol binnen het bedrijf en er was een verschuiving van telen op de klei naar de veel lichtere zandgrond. Uiteindelijk werd besloten om helemaal te stoppen met de akkerbouwtak. Volledige specialisatie in de teelt van aardbeiplanten was het gevolg. Daarbij werd het kleinschalige familiebedrijf behouden. Tot op de dag van vandaag wordt met veel plezier en vakmanschap aardbeiplanten geteeld en inmiddels is de derde generatie actief op het bedrijf.

Bedrijfsgegevens
Kalenbergerweg 6/II
8315 PE Luttelgeest
Tel. 0031 (0)527-202 533
Fax. 0031(0)527-202 889

KvK Lelystad 39021133
BTW 003676766 B01