Over ons

Hoe het begon

De wortels van ons bedrijf liggen in de provincie Noord-Holland. Meer dan 60 jaar geleden teelde onze opa – op 2,5 hectare – groenten en bollen. De eerste aardbeiplanten werden in de jaren ’50 vermeerderd. Omdat uitbreiding hier niet mogelijk was, besloot onze opa na de drooglegging van de Noordoostpolder met zijn hele gezin te verhuizen naar Luttelgeest. Daar kreeg hij een bedrijf van 12 hectare toegewezen. In 1973 werd het bedrijf overgedragen aan drie zonen (onze vader en zijn broers). De teelt van aardbeiplanten werd steeds belangrijker en uiteindelijk kozen de broers ervoor om zich volledig te specialiseren in de teelt van aardbeiplanten.

De echte kwekers

Tot op de dag van vandaag worden er met veel plezier, passie en vakmanschap aardbeiplanten geteeld. Wij zijn de broers Joep en Joost Henselmans, de derde generatie op het familiebedrijf van Henselmans Aardbeiplanten in Luttelgeest (Noordoostpolder). We zijn gespecialiseerd in de vermeerdering van aardbeiplanten voor zowel professionele telers als voor hobbytuinders. Per jaar telen we op 33 hectare land ongeveer 16 miljoen planten voor onze klanten in heel Europa en daarbuiten.

Ook voor hobbytuinders

Met aardbeiplantje.nl (onderdeel van de Firma Henselmans) zijn we er ook voor de hobbytuinders. Want hoe leuk is het om het hele groeiproces van een aardbei in eigen tuin te volgen. Bent u een meester in de moestuin, een tuinliefhebber of een stadsmens met balkon en een groen hart? Wij hebben voor u de beste rassen geselecteerd. Met de handige Keuzehulp in onze webshop vindt u met gemak de perfecte aardbeiplant. U vindt hier ook volop tips die u kunt gebruiken om uw aardbeienteelt tot een succes te maken. Want één ding is zeker: aardbeiplanten met liefde en zorg in eigen tuin geteeld zijn toch het allerlekkerst!

Joep en Joost Henselmans