Tips groentetuin

Bemesting

Het is moeilijk om hier een eenduidig bemestingsadvies te geven omdat iedere bodem weer anders is. Sommige bodems zullen verder geen aanvullende bemesting voor aardbeien nodig hebben, anderen weer wel. Algemeen kunnen we stellen dat aardbeien niet houden van teveel stikstof. Dat geeft een te weelderige groei met kans op ziektes. Ook is het toedienen van (minerale) stikstof vlak voor het planten een risico in verband met wortel verbranding. Beter is het om na het planten 2-3 weken te wachten met de stikstofbemesting.

Tijdens de teelt adviseren we om te kiezen voor meststoffen met een lager stikstof gehalte, maar met meer Kalium. Dat zorgt voor stevigere vruchten.

Ook is het goed mogelijk om goed verteerde stalmest en compost door de bodem te mengen, zo’n 4 weken voor het planten.

Advies

Ons algemene advies is om te kiezen voor een langzaamvrijkomende aardbeimeststof. Dergelijke meststoffen bevatten een coating die al naar gelang de temperatuur vrijkomt over een periode van 4 maanden.

De voordelen op een rij:

  • minder uitspoeling
  • de plant krijgt voeding al naar gelang de behoefte
  • de aardbeienmeststof bevat belangrijke sporenelementen
  • minder stress = minder kans op ziektes
  • het gemak van toediening:  2 keer per jaar volstaat

Dosering

3 weken na planten ca. 12 gram per plant strooien in de rij.

6,99

Bevat stikstof, Kali, Fosfaat, Magnesium en sporenelementen   Langzaam werkende meststof, veel gebruikt in de professionele teel 1 kg is geschikt voor ongeveer 80 planten Toepassing: 12 gram per plant  

19,9954,99

In dit smulpakket hebben we een mix van de populairste aardbeisoorten met verschillende rijptijden samengesteld. Het pakket bestaat uit 2 junidragers en 2 doordragende aardbeirassen. Zo geniet u het hele seizoen door van de heerlijkste aardbeien uit eigen tuin. Met dit unieke smulpakket maakt u kennis met verschillende aardbeien soorten. Leer de verschillen kennen en kies uw favoriet! TOPPER!

Pluktijd: Juni
12,99

Sonata aardbeien zijn schitterend van vorm, glanzend en bovendien lekker.  Sonata is een makkelijk te telen ras. De aardbeien van Sonata rijpen midden juni en zijn redelijk goed houdbaar.

10,99

Langwerkende organische meststof voor een evenwichtige groei Rijk aan Kalium voor veel stevige en heerlijke vruchten 100% organisch, toegelaten voor gebruik in de biologische land- en tuinbouw 1,5 kg is geschikt voor 80 planten