Tips groentetuin

Bodem

Goed waterdoorlaatbare bodem!

Aardbeiplanten groeien zowel prima op lichte zandgrond als op zware klei.

Op lichte zandgrond is de watergift extra belangrijk. Vooral als de plant vol in bloei staat en de vruchten er al aan hangen. Dan is het zeker op zeer zonnige dagen belangrijk om regelmatig water te geven.

Op zwaardere gronden komt dit iets minder precies omdat deze het vocht beter vasthouden. Bij zwaardere bodems is het vooral belangrijk dat er geen water blijft staan. Een aardbeiplant houdt niet van natte voeten. Dit geldt in het voorjaar, maar zeker ook in de herfst. Als dit een probleem is in uw tuin, dan is het advies om de planten op een ruggetje te zetten om wortelziektes door te natte omstandigheden te voorkomen.

Het klaarleggen van de grond kan het beste door 4 weken voor het planten de grond goed te spitten en daarbij eventueel wat oude verteerde stalmest of compost (dus organische mest) door de grond te mengen. Aardbeiplanten groeien hier prima op!

6,99

Bevat stikstof, Kali, Fosfaat, Magnesium en sporenelementen   Langzaam werkende meststof, veel gebruikt in de professionele teel 1 kg is geschikt voor ongeveer 80 planten Toepassing: 12 gram per plant  

19,9954,99

In dit smulpakket hebben we een mix van de populairste aardbeisoorten met verschillende rijptijden samengesteld. Het pakket bestaat uit 2 junidragers en 2 doordragende aardbeirassen. Zo geniet u het hele seizoen door van de heerlijkste aardbeien uit eigen tuin. Met dit unieke smulpakket maakt u kennis met verschillende aardbeien soorten. Leer de verschillen kennen en kies uw favoriet! TOPPER!

Pluktijd: Juni
12,99

Sonata aardbeien zijn schitterend van vorm, glanzend en bovendien lekker.  Sonata is een makkelijk te telen ras. De aardbeien van Sonata rijpen midden juni en zijn redelijk goed houdbaar.

10,99

Langwerkende organische meststof voor een evenwichtige groei Rijk aan Kalium voor veel stevige en heerlijke vruchten 100% organisch, toegelaten voor gebruik in de biologische land- en tuinbouw 1,5 kg is geschikt voor 80 planten