Tips groentetuin

Vruchtwisseling

Van een aardbeiplant kunt u meerdere jaren aardbeien plukken. Bij de meeste rassen geldt echter wel dat de aardbeien na 2-3 jaar een stukje kleiner zullen worden en ook de planten worden zwakker. Het is dus niet verkeerd om na 2-3 jaar uw aardbeienbed te verversen.

Het beste is dan wel om, indien mogelijk, deze nieuwe planten op een “schoon” stuk land te zetten waar al 3 à 4 jaar geen aardbeien hebben gestaan.

De voorvrucht is daarbij belangrijk. Voorkom indien mogelijk dat er voor de teelt van aardbeiplanten, aardappels hebben gestaan op die plek. Aardappels zijn goede waardplanten voor de schimmel “Verticillium” die in aardbeiplanten verwelkingsziekteveroorzaakt. Op het moment dat de aardbeiplanten vol in bloei staan kunnen ze van de ene op de andere dag compleet verwelken.

Dus heeft u de keuze, dan liever niet op aardappelgrond. Gaat het bij u altijd goed? Gewoon zo door blijven gaan! Heeft u last van verwelkingsziekte? Kies voor een resistent ras zoals bijvoorbeeld Daroyal of Christine.

6,99

Bevat stikstof, Kali, Fosfaat, Magnesium en sporenelementen   Langzaam werkende meststof, veel gebruikt in de professionele teel 1 kg is geschikt voor ongeveer 80 planten Toepassing: 12 gram per plant  

19,9954,99

In dit smulpakket hebben we een mix van de populairste aardbeisoorten met verschillende rijptijden samengesteld. Het pakket bestaat uit 2 junidragers en 2 doordragende aardbeirassen. Zo geniet u het hele seizoen door van de heerlijkste aardbeien uit eigen tuin. Met dit unieke smulpakket maakt u kennis met verschillende aardbeien soorten. Leer de verschillen kennen en kies uw favoriet! TOPPER!

Pluktijd: Juni
12,99

Sonata aardbeien zijn schitterend van vorm, glanzend en bovendien lekker.  Sonata is een makkelijk te telen ras. De aardbeien van Sonata rijpen midden juni en zijn redelijk goed houdbaar.

10,99

Langwerkende organische meststof voor een evenwichtige groei Rijk aan Kalium voor veel stevige en heerlijke vruchten 100% organisch, toegelaten voor gebruik in de biologische land- en tuinbouw 1,5 kg is geschikt voor 80 planten