Tips groentetuin

Vruchtwisseling

Van een aardbeiplant kunt u meerdere jaren aardbeien plukken. Bij de meeste rassen geldt echter wel dat de aardbeien na 2-3 jaar een stukje kleiner zullen worden en ook de planten worden zwakker. Het is dus niet verkeerd om na 2-3 jaar uw aardbeienbed te verversen.

Het beste is dan wel om, indien mogelijk, deze nieuwe planten op een “schoon” stuk land te zetten waar al 3 à 4 jaar geen aardbeien hebben gestaan.

De voorvrucht is daarbij belangrijk. Voorkom indien mogelijk dat er voor de teelt van aardbeiplanten, aardappels hebben gestaan op die plek. Aardappels zijn goede waardplanten voor de schimmel “Verticillium” die in aardbeiplanten verwelkingsziekteveroorzaakt. Op het moment dat de aardbeiplanten vol in bloei staan kunnen ze van de ene op de andere dag compleet verwelken.

Dus heeft u de keuze, dan liever niet op aardappelgrond. Gaat het bij u altijd goed? Gewoon zo door blijven gaan! Heeft u last van verwelkingsziekte? Kies voor een resistent ras zoals bijvoorbeeld Daroyal of Christine.

Uitverkocht
6,99

Bevat stikstof, Kali, Fosfaat, Magnesium en sporenelementen   Langzaam werkende meststof, veel gebruikt in de professionele teel 1 kg is geschikt voor ongeveer 80 planten Toepassing: 12 gram per plant  

9,99

Een speciale aardbeien bak voor op het balkon of terras. De ronde randen zorgen ervoor dat de trossen met aardbeien niet gaan ‘knikken’. Deze bakken worden gebruikt in de professionele teelt. Ze zijn niet geschikt om op te hangen aan de muur! Ze kunnen wel prima los op het balkon of terras gezet worden. In... Lees meer

4,99

Bevat stikstof, Kali, Fosfaat, Magnesium en sporenelementen Langzaam werkende meststof, veel gebruikt in de professionele teel 500 gram is geschikt voor ongeveer 40 planten Toepassing: 12 gram per plant  

Uitverkocht
Pluktijd: Juni/juli
12,99

De grote, donkerrode, heerlijke aardbeien van het aardbeienras Malwina mogen niet ontbreken in de moestuin. Ze rijpen pas eind juni/ begin juli en zorgen zo voor een extra lange plukperiode.