Wanneer aardbeien planten

Over het planttijdstip van aardbeiplanten bestaat soms wat onduidelijkheid. Wij hopen dit hier voor u op te helderen. In principe zijn er 2 tijdstippen van planten: in augustus met verse planten of in het voorjaar met de zogenaamde gekoelde planten.

Planten met verse aardbeiplanten: augustus

Verse aardbeiplanten koopt u bij ons in de maand augustus. Deze planten vragen na het planten wel de nodige verzorging en dan gaat het met name om de watergift. Deze planten leggen van september tot oktober hun bloemen aan voor het volgende jaar. In deze maanden wordt dus de productie al bepaald! Daarom is planten of verplanten in deze maanden dus niet meer aan te raden. Dit kost opbrengst voor het volgende jaar. Vervolgens hebben deze planten in de winter de kou periode nodig. Zonder een kou periode blijven de blad en bloemstelen kort en is de kwaliteit van de bloemen (de uiteindelijke vruchten) minder. Van deze, in augustus geplante verse aardbeiplanten, wordt het eerste jaar direct een flinke oogst gehaald.

Planten met gekoelde aardbeiplanten: maart t/m juni

Gekoelde aardbeiplanten worden steeds populairder. Deze aardbeiplanten worden door de professionele kwekers in december geoogst als de plant helemaal in rust is. Vervolgens worden ze bewaard in een vriescel bij -1. Eenmaal uit de cel geven deze planten na 10 weken al aardbeien. Ze kunnen geplant worden van maart t/m juni! De teelt met gekoelde aardbeiplanten biedt een aantal voordelen:

  • eenvoudiger na planten, ze slaan sneller aan dan verse planten
  • ze staan minder lang, waardoor de kans op ziektes een stuk kleiner is
  • door later te planten kan spreiding in de pluk gecreëerd worden.

Populaire aardbeiplanten

19,9954,99

In dit smulpakket hebben we een mix van de populairste aardbeisoorten met verschillende rijptijden samengesteld. Het pakket bestaat uit 2 junidragers en 2 doordragende aardbeirassen. Zo geniet u het hele seizoen door van de heerlijkste aardbeien uit eigen tuin. Met dit unieke smulpakket maakt u kennis met verschillende aardbeien soorten. Leer de verschillen kennen en kies uw favoriet! TOPPER!

Pluktijd: Juni/september
9,9912,99

Ostara is een traditioneel doordragend aardbeienras, dat bekend staat om zijn kleine maar lekkere sappige aardbeien. Met name geschikt voor de teelt in bakken op terras of balkon. TOPPER

Pluktijd: Juni/juli
9,9912,99

De grote, donkerrode, heerlijke aardbeien van het aardbeienras Malwina mogen niet ontbreken in de moestuin. Ze rijpen pas eind juni/ begin juli en zorgen zo voor een extra lange plukperiode.

Pluktijd: Mei/juni
9,9912,99

Zoet, zoeter… Korona!  De aardbeien van het populaire aardbeienras Korona zijn dieprood, heerlijk zoet en sappig en daardoor ook zeer geschikt voor de jam! Rijptijd midden juni. TOPPER!

Pluktijd: Mei/juni
9,9912,99

Daroyal aardbeien rijpen al in begin juni, zijn groot en hebben een heerlijk aardbei aroma. Daarnaast is Daroyal een sterk aardbeienras die weinig problemen heeft met bodemziektes.  TOPPER!